Vi ger oss av!

21/11

Vi blir hämtade kl. 5 från hotellet, vi körs i minibuss till Sacred Valley där vi hämtar upp gruppens fjärde medlem, Fabrice från Frankrike. Fabrice har precis fyllt 50 och detta är en barndomsdröm för honom ända sedan han läste Tintin och solens tempel. Vi kör vidare till Quillabamba där vi äter lite frukost och hämtar en del av vår utrustning. Här får vi lära oss hur vi ska tugga Coca-blad. Man har ett paket som ser ut som lagerblad, men lite mjukare i konsistensen. Man rengör det lätt med fingrarna och sedan repar man av själva bladet från skalken och börjar tugga. Jag tycker det är gräsligt, känner mig som en häst och tänker att det måste gå även utan coca…

Sen kör vi vidare till Ollientaytambo där vår vandring börjar, startpunkt ”82 km”. Vi checkar in och får fina stämplar i våra pass.

Marco har ju sagt att dag ett är en träningsdag, då ska vi känna på och ”öva” inför dag två som är den jobbigaste på vandringen. Vi går, det är rätt flackt fram till Hutunchaca där vi får vår första lunch. Det är helt makalöst vad vår kock lagar till oss, en trerätterslunch tillredd på en gaslåga i ett tält – släng dig i väggen Gordon Ramsey, det här är delikat!!! Vi får också varsin tvättbalja och tvål att tvätta av oss innan vi ska äta, och sedan har det dukats fint i tältet, med vikta servetter. Vi är en skön blandning när det gäller maten, både vegetarian och allergier att ta hänsyn till, men det fixar vår kock Fabien utan att blinka. Vi går inte hungriga en sekund under vår vandring!
Efter denna goda energipåfyllning och en liten stunds vila i solen vandrar vi vidare till Wayllabamba på 3000 m där vi slår nattläger.
Alltså, inte nog med att vår kock lagar god mat till oss. Han och våra bärare, Lino, Sisto, Sebastian och Eloy bär våra tält, mattältet, all mat och utrustning och går dessutom om oss så de hinner förbereda vår ankomst till varje lunch och övernattning. De bär minst 25 kg var… de är våra hjältar!