…så var det strax nyår…

peru_24

 

 

…hur snabbt går tiden? Betydligt snabbare när man är i sin egen vardag och drabbas av sina rutiner igen…

 

 

 

Jag landade i Göteborg sent på lördagen före första advent och så var det just advent, nästan jul och tillbaka på jobbet direkt på måndag morgon. Visst frågar alla hur resan varit, men vardagsfrågorna tar snabbt över och så är det nästan som om man inte varit borta i fyra veckor… men bara nästan…

Jag tänker på barnen varje dag och undrar hur de har det, det är ju sommarlov nu och ingen skola… Vad får de göra under sommarlovet? Hade de en bra jul? Får de göra något extra under sitt sommarlov?

Den 18 december fick de göra ännu en utflykt till den park jag också var med till när jag var där. Utflykterna de får göra är möjliga på grund av att Christin Östman samlar pengar varje månad, utan henne insamling – inga utflykter!
Denna gång var det inga skolor där samtidigt så de fick mer plats att leka och bada. Även på denna utflykt serverades barnen och personalen favoriträtten grillad kyckling med strips och så både tårta och glass… en väldigt lagom avslutning på terminen och en bra start på ett lov – frågar mig bara – vad blir fortsättningen för dem denna sommar?

Jag tog ju en hel del foton, foton som man på barnhemmet inte vill att vi publicerar för att skydda barnen, så jag framkallade ett gäng av de foton jag tog på barnen i ”mitt” casita, köpte små album och gjorde i ordning ett var till dem. De äger ju ingenting som är deras eget, det närmaste de kommer till något eget är ett pennfodral med några pennor, eventuellt några kritor… så ett album med foton på sig själv hoppas jag kan vara lite kul att ha… Jag skickade även med en rulle mjölkchoklad och skumtomtar till dem alla som kanske kan vara lite extra så där till jul. Marco är som vanligt en ängel och levererar detta när det kommer fram… verkar kanske inte ha hunnit till jul, men kanske till nyår?

Jag har en tanke – tänk om några av mina FB-vänner skulle kunna tänka sig att skicka något till barnhemmet så att alla skulle kunna få något som bara de rår om? Ett gosedjur, fina pennor, leksaksbilar, Lego, pysselgrejer för lite äldre… de barn som är där är från 2 år till 13 år. När de är 13 år får de flytta till ett annat barnhem…

Vad säger ni? Vill ni vara med och skicka något? Portot är lite halvdyrt till Peru, men man behöver ju inte köpa det allra tyngsta…

Hör av er till mig via Facebook så kan jag berätta var ni kan skicka er present och låta ett barn på barnhemmet få något som de kan säga är deras eget…

Kampanjen ”Skicka ett gosedjur” får härmed anses startad!

gosedjur