El Hogar San Antonio

Det finns ett barnhem i Lima, El Hogar San Antonio som jag kommit i kontakt med genom min tidigare granne vars son adopterats från detta barnhem. Det är drygt 20 barn som adopterats till Sverige från detta barnhem och de har alla kontakt med varandra i ett aktivt nätverk. Det är ett statligt finansierat barnhem med upp till 100 barn i perioder. Statligt betyder att det får så lite pengar det är möjligt för att klara verksamheten.

Genom åren har alla adoptivföräldrar bidragit till barnhemmet på olika sätt. Det har gjorts insamlingar till stolar – så att alla barn skulle kunna sitta ner samtidigt när de äter.

Christin Östman Lundkvist från Gottne samlar in 10-30 kr/månad och person och dessa är öronmärkta för att skänka en liten guldkant till alla barn. Det görs en till två utflykter per år för dessa pengar och det har varit till en vattenpark, en större park och då har barnen fått både glass och tårta. Vår familj har varit med som månadsgivare i flera år och försökt bidra när det gjorts insamlingar till t.ex. en dator till barnen.

Varför inte kombinera engagemanget i barnhemmet med min önskan om att få göra en volontärresa?